top of page

Thu, 30 Mar

|

De Sloot

Hamlet - de Toneelmakerij

De Toneelmakerij presenteert in samenwerking met Theater De Krakeling en Meervaart Shakespeares klassieker Hamlet naar het zogenaamde Nieuw-West XL anno 2023, een klein Dubai aan de Sloterplas.

Hamlet - de Toneelmakerij
Hamlet - de Toneelmakerij

Time & Location

30 Mar 2023, 19:30 – 21:00

De Sloot, Rhoneweg 6-10, 1043 AH Amsterdam, Netherlands

About the event

Koop je kaarten <<HIER>>

De Toneelmakerij presenteert in samenwerking met Theater De Krakeling en Meervaart Shakespeares klassieker Hamlet naar het zogenaamde Nieuw-West XL anno 2023, een klein Dubai aan de Sloterplas, waar de opwinding van het grote geld tastbaar is, status wordt afgemeten aan het aantal volgers op Instagram, waar de bouwputten steeds dieper worden en de penthouses steeds hoger.

Schrijver Abdelkader Benali maakt een genadeloze bewerking van Hamlet, over een wereld waar vriendschappen onder druk komen te staan, het sociale vangnet is opgerold en iedereen in een vrije val verkeert. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Oude waarden zijn ingeruild voor het snelle succes. Bezit prevaleert boven identiteit. Nep boven echt. Of anders gezegd: Fake it till you make it. Wie hier niet aan mee kan doen, verdwijnt uit het straatbeeld.

In deze wereld op drift keert rich kid Hamlet terug naar huis, als zijn vader onder verdachte omstandigheden verdwenen is. Dood? Vermoord? Ondergedoken? Geholpen door zijn vrienden komt Hamlet achter de verblijfplaats van zijn vader. En zweert wraak. Zit er in hem een killer? Of niet? Hoe blijft Hamlet trouw aan zichzelf? En welke prijs betaalt hij hiervoor?

Een rauwe, spannende voorstelling geïnspireerd op de actualiteit van de snel transformerende stad en haar opgroeiende inwoners.

Tekst: Abdelkader Benali, William Shakespeare

Regie: Paul Knieriem

Dramaturgie en bewerking: Paulien Geerlings

Kostuums: Jorine van Beek

Filmmaker: Soumeya Bazi

Decorontwerp: Han Ruiz Buhrs

Lichtontwerp: Gé Wegman

Spel: Sabri Saddik, Sabri Saad El-Hamus, Evrim Akyigit, Rogier in ’t Hout, Chiem Vreeken, Raf Stekelenburg, Ibrahim Ben Hadi, Julia Olsthoorn

Deze voorstelling speelt vanaf 16 maart t/m 15 april bij ons in de Sloot. Kijk voor meer informatie op de <website> van De Toneelmakerij.

Share this event

bottom of page